Israëliër neemt Lommel SK over, Rudi Vandenput wordt medeaandeelhouder

Lommel SK heeft een akkoord gesloten met twee nieuwe investeerders, de Israëlische advocaat Udi Shochatovitch en sportconsultant Rudi Vandenput. Dat heeft de club uit de Proximus League woensdag bekendgemaakt. Lommel benadrukt dat het huidige bestuur, hoofdtrainer Tom Van Imschoot, jeugdtrainers en bedienden in functie blijven.

Shochatovitch zal 2,6 miljoen investeren in de club, zo laat Lommel weten. Vandenput wordt bestuurder en medeaandeelhouder. Het nieuwe akkoord moet de toekomst van de club en de jeugdwerking veilig stellen.

“Lommel heeft ambitie en visie. Wij willen absoluut geen zwalpend schip worden dat om de haverklap van koers moet veranderen en uiteindelijk de haven nooit bereikt”, geeft de club meer uitleg. “De motivatie voor de investering is niet in de eerste plaats financiële redding of financieel gewin. De echte motivatie is sportief succes boeken en de mogelijkheden die er in Lommel zijn beter benutten. Lommel is een familiale club. De investering zou niet gebeuren als niet iedereen er unaniem achter kan staan.”

De nieuwe investeerders beloven dat er op korte termijn werk gemaakt zal worden van de uitbouw van een jeugdacademie, naar het voorbeeld van grote clubs. Concrete plannen voor een nieuw of gerenoveerd stadion zijn er niet. Lommel wil een Manchester City “op bescheiden schaal” worden, “met gelieerde clubs in de wereld, tal van academies. Een mix van verschillende voetbalculturen.”

“De ultieme ambitie is uiteraard opnieuw in de hoogste afdeling spelen”, luidt het tot slot. “Met jong Belgisch talent, aangevuld met jong internationaal talent en met enkele ervaren spelers.”