Dylan Groenewegen wint nu ook tweede etappe Vierdaagse Duinkerke maar heeft wel diskwalificatie nodig
Foto: Photo News

De Nederlander Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) heeft na de eerste nu ook de tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. Hij had hiervoor wel de diskwalificatie nodig van de Fransman Clément Venturini. Plaatsen twee tot vijf waren voor landgenoten met Timothy Dupont op de tweede plaats.

Groenewegen leek in een geslagen positie te zitten maar bleef spurten tot op de finishlijn. En dat loonde. Ook al was het verschil met Clément Venturini groot, toen de Fransman achteraf werd gedeklasseerd werd prompt Groenewegen tot winnaar uitgeroepen. Niet dat hij Groenewegen had gehinderd. Neen, de Fransman werd gestraft voor een manoeuvre eerder in de spurt. Na de omstreden diskwalificatie van Elia Viviani in de Giro was ook deze beslissing eentje waar veel over te zeggen viel.

Timothy Dupont finishte dus tweede, voor Jans, Van Asbroeck, Keukeleire en Allegaert. Met ook nog Van Staeyen en Vanspeybrouck op verdere ereplaatsen stonden uiteindelijk zeven landgenoten in de top tien. Maar de zege was voor de Nederlander.