Adil El Arbi en Bilall Fallah maken vervolg op Patser
Foto: kfd

Adil El Arbi en Bilall Fallah gaan een vervolg maken op Patser, hun succesvolle tragikomische misdaadkroniek uit 2018 gesitueerd in de Antwerpse onderwereld. Titel van de nieuwe film is ‘Patsers’, in het meervoud dus.

‘De film heeft hetzelfde universum en dezelfde hoofdrolspelers die dan wel vijf jaar ouder zijn. Het geheel zal ernstiger zijn’, aldus de producent. Ook Britse en Amerikaanse media springen mee op de trein.

Na de verwerking van Dirk Brackes Black (2015) haalden Adil en Billal voor Patser (2018) ook inspiratie uit de smalle, niet koosjere steegjes in Vlaamse grootsteden. Vier Marrokaanse jongeren stortten zich in het drugsmilieu van Antwerpen, de 'cokehoofdstad van Europa'. Matteo Simono adopteerde Noord-Afrikaanse roots die hij nooit had voor zijn hoofdrol Adamo, en met verve.

Even felgekleurd als grofgebekt, sloeg de film aardig aan in de Vlaamse bioscopen. Met meer dan 350.000 bezoekers in 2018 liet Patser Stijn Coninx' Niet Schieten en de derde FC De Kampioenenfilm van Jan Verheyen in het stof bijten. Ook in Nederland brak Patser potten met zo'n 100.000 kijkers.

De gangsterfilm betekende voor het regisseursduo een springstoel naar Hollywood, waar hun flashy plotlijnen in de smaak vielen. Momenteel werken ze in de VS voor Columbia Pictures aan Bad Boys For Life, de derde film in de Bad Boys-franchise met Will Smith.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig