Knokke-Heist opent zomerseizoen met foodfestival op het strand
Foto: Mise en Plage

Knokke-Heist pakt in het voorlaatste weekend van juni uit met een foodfestival op het strand. Onder meer Syrco Bakker van tweesterrenrestaurant Pure C tekent present.

Voor de eerste editie van het nieuwe foodfestival Mise en Plage, dat plaatsvindt van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni, laat de kuststad een grote tent optrekken op het strand voor het Casino. Verschillende topchefs uit de streek hebben hun aanwezigheid al bevestigd. Onder hen sterrenchefs Syrco Bakker (Pure C), Edwin Vinke (De Kromme Watergang) en François de Potter (La Trinité).

Bezoekers kunnen tussen 12 en 21 uur doorlopend komen proeven van de gerechten die de chefs ter plaatse bereiden. Gerechten variëren in prijs tussen 6 en 15 euro. Wie wat meer te besteden heeft, kan kiezen voor de VIP-formule waarbij je mag aanschuiven aan tafel, waar vijf gerechten van vijf verschillende chefs worden geserveerd. Daarnaast is er de mogelijkheid om streekproducten te ontdekken en deel te nemen aan workshops en andere activiteiten, klinkt het in de aankondiging.

‘Dit topevenement is de gepaste opener van het zomerseizoen in Knokke-Heist. Het heeft alles wat onze stad en deze streek zo uniek maakt: een hoogstaand culinair aanbod, een schitterende locatie en een fantastische sfeer’, aldus burgemeester Leopold Lippens.