De beste films van de week. Schapen in de cinema
Foto: rr
Charlize Theron staat deze week tegenover een schapenboer in de cinema. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
1

Schapenheld

Niet voor makke lammetjes.


Als er één journalist is op de hele redactie van De Standaard die nog te bekeren valt tot schapenherder, dan wel de onvolprezen Dorien Knockaert. Tot ze deze documentaire zag over een schapenboer aan de Belgisch-Nederlandse grens. Alweer een droom aan flarden.

naar de recensie >

 

 

2

Temblores

Verlos ons, heer.


Terwijl een aardbeving het porselein doet trillen, stort het fundament onder een gezin in. Het schokkende nieuws: Pablo heeft ontdekt dat hij homo is. Dit is Guatemala, waar homoseksualiteit genoeg reden is om iemand te ontslaan en waar kerken behandelingen aanbieden om ervan te genezen. Regisseur Jayro Bustamante heeft niet alleen een fascinerend onderwerp te pakken, hij behandelt het met zwierige stijl.

Een interview met regisseur Jayro Bustamante en de recensie >

 

 

3

Us

Spiegelpaleis gaat evil.


Niemand die ooit dacht dat de regisseur van ‘Get out’ een onehitwonder was. Met ‘Us’ bevestigt Jordan Peele zijn status als stijlvol horrorfilmer, die even veel doet lachen als huiveren als nadenken. Na een uurtje heeft ‘Us’ al genoeg waanzinnige dingen getoond om al met een aftiteling te komen. Maar dan moet het pas echt beginnen. Je zal nooit meer op dezelfde manier luisteren naar ‘I got 5 on it’.

naar de recensie >

 

 

4

At eternity’s gate

Vincent Van Gogh.


Er is geen stoppen aan Willem Dafoe als Vincent van Gogh, de schilder wiens talent een zegen en een vloek was. Zijn omgeving zag vooral een zonderling. Een biopic zo intens dat je de verf haast kunt ruiken.

naar de recensie >

 

 

5

Long shot

Politieke romcom.


Een Amerikaanse komedie die ook nog eens echt grappig is? Het kan wel, zo bewijst deze film met Seth Rogen en Charlize Theron. ‘Een lichte film met meer body dan een Ketnet-politicus’, zo schrijft onze recensent Ruben Aerts. Hij moest grijnzen van plezier tot het einde van deze romantische komedie over een buitenlandminister en haar speech-schrijver.

naar de recensie >

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in