Ook Whoopi Goldberg waagt haar kans als modeontwerper
Whoopi (tweede van links) ontwierp haar eigen garderobe Foto: Dugbee

Omdat Whoopi Goldberg maar moeilijk kleding kon vinden die haar goed paste, is de actrice een eigen modelijn gestart. ‘Ik besefte plots dat ik vast niet de enige was.’

Rihanna is niet de enige beroemdheid die straks haar eigen kleding kan dragen: ook Whoopi Goldberg waagt haar kans als modeontwerper. Haar modelijn Dubgee wordt vandaag gelanceerd en zal verkocht worden bij onder meer Amazon en Neiman Marcus, met prijskaartjes die schommelen tussen 90 en 400 dollar (ongeveer 80 tot 350 euro).

Het idee om zelf kleding uit te brengen, kwam tot Goldberg toen ze niet de juiste stukken vond om te dragen op vakantie. ‘Ik begon me raar te voelen over mijn lichaam, iets wat ik nooit eerder had gehad. Toen besefte ik plots dat ik vast niet de enige ben’, vertelde ze aan Business of fashion. Maar noem het geen hobbyproject. ‘Ik neem dit zo serieus als alle andere dingen die ik in mijn leven al heb ondernomen’, zegt de Sister act-actrice.

Groter denken

Hoewel de 63-jarige Goldberg eerste dacht aan een kleine capsulecollectie met een handvol stukken, overtuigde zakenpartner Gary Wassner haar om groter te denken. ‘Wij maken kleding die tegemoetkomen aan alle gebreken die Whoopi storen wanneer ze gaat winkelen’, zegt Wassner. Hij verwijst naar zakken (die dieper moesten zijn), mouwen (die wijder moesten zijn) en de lengte van bovenstukken (die langer moesten zijn).

Goldberg wil zich met haar modelijn richten tot vrouwen met verschillende lichaamsvormen, maten en budget. Comfort komt op de eerste plaats te staan, klinkt het nog. De kledingstukken gaan tot de Amerikaanse maat 24, wat overeenkomt met een Europese maat 54. Er zitten ook enkele sweaters met slogans bij, een van de favoriete kledingstukken van Goldberg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#ComingSoon #DUBGEEByWhoopi [??:@TimothyWhite]

A post shared by DUBGEE (@dubgeebywhoopi) on

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig