Marc Wilmots wordt de nieuwe bondscoach van Iran

Marc Wilmots wordt de nieuwe bondscoach van Iran. Dat heeft de voorzitter van de Iraanse voetbalbond, Mehdi Taj, bevestigd.

Wilmots zette woensdag voet aan de grond in Teheran. Voor de 50-jarige ex-international ligt een verbintenis tot het WK van 2022 in Qatar klaar. Hij zou jaarlijks 1,2 miljoen dollar (1,15 miljoen euro) verdienen.

Voor Wilmots zou het de eerste opdracht zijn sinds hij in 2017 een halfjaar bij Ivoorkust aan de slag was geweest. Bij de olifanten stond hij maar zes matchen aan het roer en greep hij naast een WK-ticket.

Bij Iran volgt hij Carlos Queiroz op, die Iran naar de voorbije twee WK’s leidde. Queiroz stapte in januari op na de uitschakeling in de halve finale van de Asian Cup, ondertussen is hij aan de slag bij Colombia.

Onze landgenoot was volgens de geruchtenmolen niet de eerste keuze van de Iraanse federatie. Eerder zouden Julen Lopetegui, Herve Renard en Dick Advocaat in beeld geweest zijn. In Iran kan hij overigens Georges Leekens tegen het lijf lopen, die de lokale topclub Tractor Sazi FC onder zijn hoede heeft.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig