Pech blijft Jelle Wallays achtervolgen: renner Lotto-Soudal kan niet starten in tweede rit Vierdaagse van Duinkerke
Foto: Photo News

Het zit Jelle Wallays niet mee dit seizoen. En dat is nog een understatement. De West-Vlaming van Lotto-Soudal miste al gans het voorjaar door een val in de Ronde van San Juan. Zijn wederoptreden in de Vierdaagse van Duinkerke zit er intussen ook al op na een val in de eerste etappe.

Wallays (29) kwam gisteren ten val in de finale van de hectische openingsetappe van de Vierdaagse van Duinkerke. Wallie bereikte weliswaar de finish maar vanochtend bleek zijn gehavende hand verder fietsen onmogelijk te maken. Verder onderzoek moet nu de aard van de blessure duidelijk maken.

Wallays viel dit seizoen al in de tweede rit van de Ronde van San Juan, zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Dat was eind januari. Wallays liep een fractuur van de bovenkaak en een hersenschudding op. Het herstel liep minder vlot dan verwacht zodat de ex-winnaar van Dwars door Vlaanderen pas in de Ronde van Romandië zijn heroptreden kon maken. Dat viel echter in het water door ziekte. Dus werd het de Vierdaagse van Duinkerke. Maar ook dat avontuur is nu dus afgelopen na de eerste rit.

“Harde tijden”, twitterde Wallays. “Ik hoop dat het snel betere tijden zullen worden, daar ga ik voor vechten.”