Alle ogen gericht op Puivelde Koerse, waar Mathieu van der Poel start: “Hebben begrepen dat hij hier niet als toerist komt rondrijden”
Foto: Photo News

De organisatoren van de 54e editie van Puivelde Koerse, een kermiskoers over 19 ronden van elk 8,9 kilometer van woensdag, wisten Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) aan te trekken om hun affiche te toppen. De Nederlandse kampioen krijgt er tegenstand van zowat alle veldritploegen, inclusief het nieuwe team van manager Jurgen Mettepenningen, Pauwels Sauzen-Bingoal.

“In 1983 stond vader Adrie van der Poel al op het hoogste schavotje van Puivelde Koerse. Het zou uiteraard schitterend zijn mocht zijn zoon nu in zijn voetsporen treden,” stelt organisator Patrick De Roover. “In elke wedstrijd waarin Mathieu dit jaar startte streed hij mee voor de overwinning. Hij mag dat bij ons graag over doen. We hebben van de ploegleiding van Mathieu van der Poel begrepen dat hij hier niet als toerist komt rondrijden maar echt wel tempo wil maken in het vooruitzicht van de komende wereldbekers mountainbike. We kijken er alvast naar uit.”

Vorig jaar ging de zege in Puivelde naar Dennis Coenen. . De belangrijkste deelnemende ploegen: Corendon-Circus, Sport Vlaanderen-Baloise, Tarteletto-Isorex, Cibel, Telenet-Fidea, Canyon-DBH en Pauwels Sauzen-Bingoal.