Zandvoort hoopt dat F1-fans met de fiets komen
Nederlandse fans van Max Verstappen Foto: Red Bull Racing - Twitter
Na vijfendertig jaar keert de Formule 1 terug naar Zandvoort voor de GP van Nederland en daar is ook de burgemeester trots op, dat vertelt hij tegenover ‘RTL GP.’

De gemeente Zandvoort heeft met vier miljoen euro ook haar duit in het zakje gedaan om het Formule 1-circus terug naar de duinen te halen. 

Burgemeester Niek Meijer is daar trots op, naar eigen zeggen had hij in het begin wat twijfels maar die verdwenen gaandeweg de onderhandelingen en toen besefte hij dat er iets moois aan het bloeien was.

Het mag dan wel zeker zijn dat de GP van Nederland volgend jaar zal doorgaan in Zandvoort maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. De beperkte infrastructuur en een gebrek aan parkeerplaatsen zijn pijnpunten die dringend moeten aangepakt worden. 

Meijer hoopt dat de fans hun verantwoordelijkheid nemen en hun steentje bijdragen door met de fiets naar het circuit te rijden. 

“Ik hoop, en wij verwachten ook, dat Nederland als fietsland bij uitstek, zo'n tien- tot vijftienduizend toeschouwers op de fiets kan krijgen,” aldus Meijer. 

“Amsterdam? Dat is op fietsafstand. Kom op, waar hebben we het over? Een elektrische fiets of niet, wij gaan in ieder geval inzetten op zoveel mogelijk oplaadpunten hier, zodat de verleiding groot wordt (om met de fiets te gaan). Dat soort dingen, daar gaan we nu hard mee aan de slag."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: