Zoon van Trump stemt in met verhoor door Amerikaanse Senaat over Russische inmenging
Donald Trump Junior weigerde aanvankelijk een nieuwe ondervraging. Foto: REUTERS

De oudste zoon van de Amerikaanse president, Donald Trump Junior, heeft er dan toch mee ingestemd om gehoord te worden door een commissie van de Amerikaanse Senaat. De ondervraging kadert in het onderzoek naar Russische inmenging in de presidentsverkiezingen. Dat hebben Amerikaanse media dinsdag gemeld.

Commissies in het Congres hebben Donald Trump Junior (41), die via de Trump Organization het vermogen van de familie beheert, in 2017 al urenlang gehoord. Maar de door de Republikeinen gecontroleerde Senaatscommissie voor Inlichtingen wil hem nu opnieuw ondervragen over de verklaringen die hij indertijd aflegde, onder meer over de Trump-toren in Moskou.

Donald Trump Junior weigerde echter aanvankelijk, waardoor het Congres zijn onderzoeksbevoegdheid moest gebruiken om hem aan te manen. De oudste zoon van Trump en de commissie onder leiding van de Republikein Richard Burr hebben uiteindelijk samen een akkoord bereikt. Zo is afgesproken dat de hoorzitting, gepland voor juni, niet langer dan enkele uren zal duren en slechts vijf of zes onderwerpen zal behandelen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig