Eliot stoot niet door naar finale Eurovisiesongfestival
De Belgische inzending ‘Wake up’ staat zaterdag niet in de finale van het Eurovisiesongfestival. Eliot moest dinsdag als tiende het podium op tijdens de eerste voorronde.

Van de 17 artiesten dinsdagavond gaan er tien naar de finale zaterdag: Griekenland, Wit-Rusland, Servië, Cyprus, Estland, Tsjechië, Australië, IJsland, San Marino en Slovenië.

De 18-jarige Eliot, gekleed in een jas van Walter Van Beirendonck, leek een beetje onder de indruk van de omstandigheden. Het begin van de song klonk ook minder toonvast, maar naar het einde toe herpakte hij zich. De grote drums op het podium moesten zijn song wat bombast geven. Wake up is dan ook een oproep aan de jeugd om wakker te worden.

Eliot is ontgoocheld, maar hij gaat niet in een hoekje zitten huilen, zei hij aan VRT. 'Het is een spel, een wedstrijd.'

'The Voice Belgique'

Eliot Vassamillet, afkomstig uit Bergen, werd door de Franstalige openbare omroep RTBF aangeduid als Belgische deelnemer. Hij nam eerder al deel aan het zevende seizoen van The Voice Belgique. In Tel Aviv vertolkte hij een nummer dat is gecomponeerd door Pierre Dumoulin, de zanger van de groep Roscoe.

De televoters thuis en de professionele jury's uit de Eurovisielanden bepaalden de resultaten, elk voor 50 procent. De punten die de landen gekregen hebben in de halve finales, worden pas bekendgemaakt na de finale.

Zes landen zijn rechtstreeks geplaatst voor de finale op zaterdag 18 mei: gastland Israël, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Alle favorieten op de eindoverwinning treden pas donderdag aan in de tweede voorronde (Nederland, Zweden, Rusland) of zijn rechtstreeks gekwalificeerd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig