Opnieuw twee lichamen ontdekt in onderzoek naar moorden met kruisboog
De begrafenisondernemer brengt een lijk weg in Wittingen Foto: AFP

Speurders in Duitsland hebben opnieuw twee lichamen ontdekt. De lijken kunnen in verband gebracht worden met drie lichamen die zaterdag gevonden werden in een pension in de Beierse stad Passau.

De twee lichamen, allebei vrouwen van ongeveer 30 jaar, werden aangetroffen in de noordelijke staat Nedersaksen. Ze lagen in een appartement in Wittingen. Een van de slachtoffers is volgens Duitse media de partner van Farina C, die in de flat woonde. Het lichaam van C. werd zondag al gevonden in Passau. 

Drie doden met kruisboog

Samen met Farina C. (30) werden zaterdag nog twee andere lichamen gevonden in Passau, een man van 53 jaar en een vrouw van 33. Ze lagen hand in hand op bed. De man, Torsten W., had twee pijlen door het hoofd gekregen en drie in zijn borst. De vrouw, Kerstin E., kreeg één pijl door het hoofd en één in de borst. Farina C. had een pijl in de nek en lag op de grond.

De speurders vonden twee kruisbogen in de kamer, een derde kruisboog werd in een tas gevonden. Volgens de eerste elementen van het onderzoek waren er geen derden betrokken bij de overlijdens en er was geen teken van geweld.

Het is nog niet duidelijk welke relatie de drie personen met elkaar hadden. De politie onderzoekt de identiteiten en achtergrond van de slachtoffers. De lijken in Wittingen werden ontdekt omdat een buur het nieuws uit Passau hoorde en de politie verwittigde dat de brievenbus van haar buren niet meer werd geleegd. Ze nam ook een vreemde geur waar. Het is onduidelijk wat de doodsoorzaak is van de twee vrouwen, maar ze zijn niet doodgeschoten met een kruisboog.