Televisiegroep Eleven Sports verhuist door Brexit naar Brussel
Eleven Sports verhuist naar de Europese wijk in Brussel Foto: Photo News

De Britse televisiegroep Eleven Sports, dat een netwerk van sportkanalen beheert, vestigt zijn Europese maatschappelijke zetel in Brussel. Het bedrijf dat zijn Europese activiteiten nu nog in Londen centraliseert, heeft van het Belgische BIPT een licentie gekregen zodat het ook na de Brexit in de Europese Unie blijven uitzenden, meldt La Libre Belgique.

Eleven Sports heeft wereldwijd meer dan 17 miljoen abonnees, aan wie het meer dan 30.000 uur livesport aanbiedt. In Antwerpen baat het al een productiehuis uit waar 40 tot 50 mensen werken. ‘In Brussel zullen we met minder zijn, met zes om te beginnen. Maar het is wel daar dat alle strategische beslissingen van de groep voor heel Europa zullen worden genomen en gecoördineerd’, zegt operationeel directeur Anouk Mertens. De maatschappelijke zetel komt in de Résidence Palace, in het hart van de Europese wijk.

Verschillende andere Europese steden stonden op de shortlist van Eleven Sports om zich op het Europese continent te vestigen.

‘We hebben voor Brussel gekozen wegens zijn centrale ligging, dichtbij Londen, maar ook wegens de ontvangst door de Belgische en Brusselse autoriteiten, waarmee we goed konden samenwerken’, zegt Mertens.