Lokale buien mogelijk, strakke noordenwind drukt temperatuur
Foto: John Maenhout

Zaterdag begint op de meeste plaatsen zwaarbewolkt met perioden van regen en lokaal in het zuidoosten van het land zelfs vrij veel regen. In de loop van de dag verschijnen er opklaringen vanaf het westen, maar kan er ook nog een buitje vallen. De maximumtemperaturen bedragen ongeveer 15 graden bij een strakke noordenwind.

De buien worden zaterdagochtend verwacht aan zee, in de Ardennen worden ze pas tegen de avond verwacht. De maxima liggen tussen 8 graden in de Oostkantons en 15 of 16 graden in het centrum van het land. De wind waait matig en aan zee geleidelijk vrij krachtig uit noordelijke richtingen. Vooral aan zee zijn windstoten mogelijk tot zo’n 60 kilometer per uur.

In de nacht op zondag wordt het overal droog en klaart het zo goed als volledig uit. Het koelt flink af met minima tussen 0 graden in de Hoge Venen en 7 graden vlak aan zee.

Zondag zorgt een hogedrukgebied over de Britse Eilanden voor overwegend droog weer met regelmatig opklaringen. Maxima van 10 graden over de Hoge venen tot 15 graden in de Kempen. Er staat een matige noordenwind.