Telenet Giants Antwerp blijft op schema voor poleposition na zege in Limburg
Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Na een intense partij zegevierde Telenet Giants Antwerp in een sfeervolle Lotto Arena van Limburg United. Met twee wedstrijden minder gespeeld blijven de Giants wel officieus leider en dan ook op schema voor de poleposition voor de reguliere fase. Zondag wacht in Hasselt (15 uur, Alverberg) de return tegen Limburg United. “Als we ook die klip nemen staan we er goed voor richting die eerste stek,” zei Hans Vanwijn van de Giants.

De wedstrijd begon met een ingetogen minuut stilte voor de vorige week overleden Julie Van Espen.

Limburg United opende via Tate Unruh en Maxime Depuydt met vier opeenvolgende driepunters en dat resulteerde na de studieronde (7-6) dan ook in een 9-2 Limburgse bonus. Yoeri Schoepen en Vic Sanders namen de Giants evenwel op sleeptouw. Sanders dropte een bom, Bako scoorde inside en de Sinjoren liepen na 13-12 dan ook weg naar een 20-13 tussenstand. Limburg United bleef collectief echter met vele driepunters (5 op 8 in het eerste kwart) uitpakken. Door toedoen van Maxime Depuydt ging het dan ook na 27-22 naar een 27-25 achterstand na het eerste schuifje.

In het tweede kwart viel Telenet Giants Antwerp stil. Balverliezen en gemiste driepunters gaven de Limburgers de kans om na 33-30 en bij 33-37 het initiatief over te nemen. Tate Unruh lukte een derde bom, Paul Carter scoorde en een zwak verdedigend Telenet Giants Antwerp liep in het tweede kwart dan ook achter de feiten aan. Maxime Depuydt was sterk en na een 37-42 had het team van coach Brian Lynch halfweg dan ook een 42-47 voorsprong op zak.

In het derde kwart schroefden de Giants wel de defense aan. Limburg United vond niet meer de open driepunter en een sterke Yoeri Schoepen bracht met Ismael Bako de Sinjoren bij 54-52 opnieuw aan de leiding. De bommen vielen niet bij de Giants, Paris Lee zat niet in de partij, maar met de eerste punten van de Amerikaanse guard ging het toch naar een 58-54. In een dol einde van het derde schuifje stuwden Vic Sanders, Jae’Sean Tate en Yoeri Schoepen door naar een 69-57 voorsprong. Ook in het slotschuifje vielen de driepunters niet van de Sinjoren. Er was echter nu wel intensiteit in defense en Yoeri Schoepen en Vic Sanders bleven alert. Ook Ismael Bako (16 punten aan 100 procent) was aanwezig en tikte verloren shots binnen. Van 82-68 ging het tegen een stilgevallen Limburg United dan ook naar 89-76. Thomas Akyazili bracht veel energie en met uitblinker Yoeri Schoepen leidde in een sterke tweede helft de Giants uiteindelijk mee naar de verdiende 95-83 overwinning.

Telenet Giants Antwerp-Limburg United 95-83

Telenet Giants Antwerp: Bleyenbergh 0, Lee 2, Akyazili 9, Tate 8, Vanwijn 10, Sanders 17, Schoepen 16, Bako 16, Dudzinski 8, Kalinoski 0, Donkor 6, Kingsley 3

Limburg United: Carter 15, Mukubu 6, Morris 9, Delalieux 5, Depuydt 8, Dedroog 0, Spicer 9, Kohadja 0, Unruh 16, Carrington 15, Pickens 7

Kwarts: 27-25, 15-22, 27-10