Een verscheurende keuze: Wouter Beke of Sean Connery?
‘From Russia with love’: toen telefoons nog een draaischijf en een hoorn hadden. En je er niet mee kon surfen. Foto: rr

Schakelt u vanavond om half negen de buis in, dan staat u voor een verscheurende keuze. Stemt u af op Wouter Beke in De afspraak op vrijdag, of op Sean Connery als James Bond? Voor dat soort momenten is de digicorder uitgevonden.

1 POLDARK

Een 22.30-23.30 uur

Er komt nog een vijfde seizoen aan van dit Brits historisch drama, maar vanavond eindigt het vierde. Het is dus maar even afkicken van de achttiende-eeuwse hottie Aidan Turner.

2 FROM RUSSIA WITH LOVE

Q2 20.35-22.55 uur

Ooit was Sean Connery James Bond. In deze tweede Bond-film, bijvoorbeeld. De vijand is Russisch, de actiescènes oneindig en de bondgirl Italiaans. Er zijn nog zekerheden.

3 THE SOCIETY

Netflix

De trailer van deze nieuwe Netflix-reeks was creepy, hoe zou de serie zelf zijn? West Ham is een rijk dorpje. Plots verdwijnen alle volwassenen. Tieners moeten alleen overleven en het stadje wordt een living hell.

4 TERZAKE

Canvas, 20 uur

Het actuamagazine blikt vandaag terug op de zopas gehouden informele Europese top in Sibiu, maar kijkt ook naar de toekomst van de Europese Unie. Het doet dat samen met eurocommissaris Marianne Thyssen (CD&V). Daarna gaat het terug naar eigen land, en wel naar de aanhoudende problemen bij luchtverkeersleider Skeyes. Wordt het sociaal akkoord, dat een einde moet brengen aan de vele stakingen, nu wel of niet gedragen door alle betrokken partijen? Ceo Johan Decuyper geeft tekst en uitleg.

5 DE AFSPRAAK OP VRIJDAG

Canvas, 20.30 uur

Ivan De Vadder heeft CD&V-voorzitter Wouter Beke te gast, samen met de hoofdredacteur van De Standaard, Karel Verhoeven, en filosofe Tinneke Beeckman. Ze hebben het over de verantwoordelijkheden van een minister van Justitie en de campagne van CD&V.