Prins Charles zoekt hotelgasten voor Schots kasteel
Prins Charles voor Castle of Mey Foto: Photo News

Wie zich even lid wil wanen van de Britse koninklijke familie, kan een verblijf boeken in Castle of Mey, de Schotse verblijfplaats van wijlen de Queen Mum. Daar opende prins Charles een luxueuze bed and breakfast.

Zolang zijn moeder de troon niet wil opgeven, moet prins Charles andere bezigheden zoeken. De prins van Wales opende vorige week de deuren van Granary Lodge, een luxueuze bed and breakfast met tien kamers op het domein van Castle of Mey in Caithness, in het uiterste noorden van de Schotse Highlands.

Dat kasteel was ooit het buitenverblijf van de Queen Mum, tussen 1952 en 1996. Kijkers van Netflix-serie The crown herinneren zich misschien de scène waarin ze, kort na de dood van haar echtgenoot en kroning van haar dochter, de toenmalige eigenaar overhaalt om het uitgeleefde kasteel (met uitzicht op de Noordzee) aan haar te verkopen. Ze liet het kasteel daarna grondig renoveren en gaf het zijn huidige naam.

Kort voor haar overlijden in 2002 richtte de Queen Mum een stichting op om te verzekeren dat haar zomerverblijf open zou staan voor de mensen uit de streek en dat het kasteel hen ten goede zou komen. Omdat dagjestoeristen niet voldoende geld in het laatje brachten voor het onderhoud, werd beslist om de koninklijke residentie ook enkele weken per jaar te verhuren.

En nu is er dus ook een bed and breakfast geopend op het domein, met goedkeuring van prins Charles, die na haar dood verantwoordelijk werd voor de stichting. Elke kamer van de Granary Lodge kreeg een Victoriaans interieur, aangekleed met donkerhouten meubels, pastelkleurige muren en diverse bloemenmotieven. Prijzen voor een overnachting starten bij 145 Britse pond per kamer (ongeveer 170 euro).

Bedoeling is om meer toeristen te lokken naar de Schotse uithoek, en hen aan te moedigen om meer tijd te spenderen in Caithness. De opbrengst van de bed and breakfast gaat niet naar de spaarrekening van prins Charles, maar wordt gebruikt om het domein te onderhouden en verder uit te bouwen als toeristische bestemming, aldus Clarence House.

Prins Charles zoekt hotelgasten voor Schots kasteel
Foto: Photo News
Prins Charles zoekt hotelgasten voor Schots kasteel
Foto: Photo News
Prins Charles zoekt hotelgasten voor Schots kasteel
Foto: Photo News