Minderjarige gearresteerd voor bommelding in basisschool Drongen
Basisschool De Mijlpaal aan de Groenewandeling in Drongen Foto: Google Maps

Een basisschool in de Gentse deelgemeente Drongen is vrijdagnamiddag even ontruimd na een bommelding. De leerlingen werden geëvacueerd naar een andere school, niemand raakte gewond. Een minderjarige die ervan wordt verdacht een valse melding te hebben gepleegd, werd gearresteerd.

Het gaat om basisschool De Mijlpaal aan de Groenewandeling in Drongen. De politie kwam ter plaatse en evacueerde alle leerlingen naar de nabijgelegen school 'De Klaverdries'.

‘Vervolgens werd met een explosievenhond een volledige sweeping gedaan’, zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. Er werd echter niks gevonden, waarna de school werd vrijgegeven en de leerlingen naar huis konden.

Het parket probeerde te achterhalen wie achter de bommelding zat en kwam zo een verdachte op het spoor. 'Er is een minderjarige verdachte geïdentificeerd. De politie zal hem verhoren', zegt Schoonjans.

Het gaat om een jongen met een mentale beperking, die niet op de school zat. De motieven achter de bommelding zijn nog niet bekend.

Woensdag werden na een valse bommelding ook al zo’n twintigduizend leerlingen geëvacueerd uit scholen in Diest, Aarschot en Westerlo.