Gaia zegt sorry tegen Poule & Poulette, want filmde verkeerde  kippenkwekerij
Foto: rr
De beelden die Gaia donderdag verspreidde zijn niet gemaakt bij de kippenleverancier waarmee de restaurantketen Poule & Poulette samenwerkt. De dierenrechtenorganisatie excuseert zich.

‘Wij zijn erg geschrokken en zullen extra controles doen. Poule & Poulette is een restaurantketen die veel aandacht heeft voor dierenwelzijn, en die enkel kippen aan haar klanten serveert die op een duurzame en verantwoorde wijze zijn gekweekt.’ Zo reageerde de zaakvoerder van de kippenrestaurantketen donderdag op undercoverbeelden van Gaia, die mishandeling en wantoestanden bij een van hun kippenleveranciers zouden hebben vastgelegd.

De dierenrechtenorganisatie trok hard van leer tegen Poule & Poulette: ‘Of je bent eerlijk en erkent dat je vlees van industrieel in erbarmelijke omstandigheden gekweekte vleeskippen voorschotelt aan de klanten, of je schakelt over naar kippen die een beter leven hebben geleid.’

Verkeerde kippenleverancier

Gaia en Poule & Poulette - dat vestigingen heeft in Antwerpen, Gent, Brussel, Mechelen en Brasschaat - beslisten om donderdagavond nog samen te zitten over deze kwestie. Nu blijkt dat de beelden die Gaia verspreidde een andere kippenkwekerij tonen, die geen dieren levert aan Poule & Poulette. Gaia geeft toe dat er een fout is gebeurd en excuseert zich in een persbericht. 

De restaurantketen betreurt het hele verhaal maar zal geen klacht indienen tegen Gaia. 'Dit verhaal heeft ons imago schade berokkend, maar we gaan hier geen negatieve energie in steken. We kiezen ervoor om deze zaak niet voor de rechter te brengen. We zijn met Gaia in dialoog gegaan en zijn blij dat media ons nu ook de kans bieden om het verhaal recht te zetten,' aldus de ceo van het bedrijf op Radio 1.