Valse ‘it-girl’ moet vier tot twaalf jaar naar de gevangenis voor fraude
Foto: AFP

De Duits-Russische Anna Sorokin (28) stond in de VS terecht voor diefstal en bedrog omdat ze zich voordeed als miljonairsdochter onder de naam Anna Delvey. Ze werd veroordeeld tot vier tot twaalf jaar gevangenis wegens fraude.

Anna Sorokin stond in New York gekend als Anna Delvey en werd volgens de rechter ‘verblind door de glitter van New York City’. ‘Ze wou alles, maar had geen geld om het te kopen. Het enige wat ze deed, was mensen oplichten’, zei de rechter Diane Kiesel.

Volgens de aanklagers stal Sorokin 257.000 dollar van anderen, en liet ze uitschijnen dat ze een fortuin van 60 miljoen euro had.

‘De enige keer dat ze emotie toonde, was toen ze huilde omdat ze een beklaagdenoutfit moest dragen die door de gevangenisdirectie werd bepaald’, zei aanklager Catherine McCaw. Sorokin verontschuldigde zich in de rechtbank ‘voor de fouten die ze maakte’.

Volgens de aanklagers kon Sorokin een lening van 100.000 dollar bij de bank bekomen omdat ze vervalste documenten voorlegde. Ze zei dat ze het geld zou gebruiken om een private kunstclub te openen in Manhattan, maar gebruikte 30.000 dollar om openstaande rekeningen te betalen in het Howard hotel, waar ze woonde. Ze gebruikte ook valse cheques.

Volgens de dienst immigratie is de Duits-Russische ook illegaal in het land. De dienst wil haar terugsturen naar Duitsland, zodra ze haar straf heeft uitgezeten. Sorokin zat al 500 dagen in de gevangenis.

Serie

Shonda Rhimes en Lena Dunham werken allebei aan een verhaal om een serie over haar te maken. De rechter nam het Sorokin dan ook kwalijk dat ze ‘zich vooral zorgen maakte over wie haar rol zou vertolken in de serie, en geen spijt toonde’.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig