De beste films van de week. 'genezen' van homoseksualiteit
Foto: rr
Jezus, Maria, Jozef: waar halen ze het toch? De kerk biedt bootcamps aan om te genezen van homoseksualiteit in ‘Temblores’. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
1

Temblores

Verlos ons, heer.


Terwijl een aardbeving het porselein doet trillen, stort het fundament onder een gezin in. Het schokkende nieuws: Pablo heeft ontdekt dat hij homo is. Dit is Guatemala, waar homoseksualiteit genoeg reden is om iemand te ontslaan en waar kerken behandelingen aanbieden om ervan te genezen. Regisseur Jayro Bustamante heeft niet alleen een fascinerend onderwerp te pakken, hij behandelt het met zwierige stijl.

Een interview met regisseur Jayro Bustamante en de recensie >

 

 

2

Us

Spiegelpaleis gaat evil.


Niemand die ooit dacht dat de regisseur van ‘Get out’ een onehitwonder was. Met ‘Us’ bevestigt Jordan Peele zijn status als stijlvol horrorfilmer, die even veel doet lachen als huiveren als nadenken. Na een uurtje heeft ‘Us’ al genoeg waanzinnige dingen getoond om al met een aftiteling te komen. Maar dan moet het pas echt beginnen. Je zal nooit meer op dezelfde manier luisteren naar ‘I got 5 on it’.

naar de recensie >

 

 

3

At eternity’s gate

Vincent Van Gogh.


Er is geen stoppen aan Willem Dafoe als Vincent van Gogh, de schilder wiens talent een zegen en een vloek was. Zijn omgeving zag vooral een zonderling. Een biopic zo intens dat je de verf haast kunt ruiken.

naar de recensie >

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in