De koffiebeker die plots opdook in de laatste aflevering van 'Game of thrones', blijkt niet van Starbucks te zijn maar van een koffiezaak uit Belfast. De eigenaar van de zaak, John McKinney, is niet tevreden met alle aandacht die de bekende koffieketen hierdoor kreeg.

Paper Cup in Belfast is al jaren de vaste stek voor de cast en crew van 'Game of thrones' om hun dagelijkse dosis cafeïne te krijgen. Door een onoplettendheid van HBO is een koffiebeker van de zaak nu ook in de meest recente aflevering van de serie geslopen. Oplettende kijkers hadden de beker meteen gespot en het bewuste fragment ging al snel viraal (zie video bovenaan). Er werd vanuit gegaan dat het een Starbucks-beker was. De keten ontkende noch bevestigde, maar stuurde wel deze tweet de wereld in.

De eigenaar van Paper Cup is niet tevreden met de aandacht die nu naar de verkeerde ging. Met miljoenen kijkers per aflevering kreeg Starbucks nu veel gratis reclame: 'Ik vind het weerzinwekkend. Het neemt alle aandacht weg van kleine ondernemingen die dat net nodig hebben, zoals de onze.' Er wordt geschat dat de cameo van de koffiebeker zo'n $1.000.000 zou opleveren aan mond-tot-mondreclame en alle sociale media-aandacht.

Intussen heeft HBO de beruchte koffiebeker ook uit de aflevering gehaald.

Sommigen zeggen dat Sophie Turner, de actrice die Sansa Stark speelt, de grote schuldige is in het verhaal. Ze is alleszins te zien met een beker in een Instagrampost van mede-actrice Bella Ramsey. (Klik door naar de vijfde foto.)