Schapen ingeschreven om sluiting klas te voorkomen
Archiefbeeld Foto: Photo News

Om de sluiting van een klas wegens een gebrek aan leerlingen te vermijden, hebben de ouders van een Franse gemeente symbolisch vijftien schapen ingeschreven in de basisschool van Crêts-en-Belledonne, aan de voet van de Alpen.

De school vernam in maart dat een van de elf klassen waarschijnlijk in september zou moeten sluiten na een lichte daling van het aantal leerlingen, van 266 naar 261.

Volgens Gaëlle Laval van het oudercomité en een van de organisatoren van het protest maakt de overheid zich enkel zorgen over de cijfers.

Dinsdagochtend kwam een boer uit de buurt met vijftig schapen en zijn hond naar de school. Vijftien schapen, met een geboortecertificaat als bewijs, werden ‘officieel’ ingeschreven in aanwezigheid van de leerlingen, hun ouders en de leerkrachten. Onder andere de leerlingen Saute-Mouton, Baaaaah-Bête en Panurge prijken nu op de schoollijst.

‘Zo moeten we geen enkele klas sluiten’, zegt Laval. De ouders van de leerlingen wijzen er ook op dat indien een klas gesloten wordt, de kleinere klassen in de herfst met een duidelijk overschot aan kinderen aan het nieuwe schooljaar moeten beginnen.