In 'Game of thrones' is strijd der strijden gestreden en maken Jon Snow en co zich op voor het werkelijke spel der tronen. Die eindstrijd zou er helemaal anders uitzien mocht Daenerys Targaryen niet in het eerste seizoen drie versteende drakeneieren gekregen hebben. In de video hierboven ziet u hoe Drogon, naast haar favoriete draak ook een mooi staaltje computeranimatie, veranderd is.

OPGELET: Dit artikel bevat spoilers voor de meest recente aflevering van Game of thrones

Vanaf het moment dat Daenerys met haar drakenkinderen uit de assen verrees, zijn ze onafscheidelijk. De fabelachtige dieren vallen ten prooi aan hebzuchtige heksenmeesters en malafide edelmannen. Dany leert hen al snel het Valeriaans woordje ‘Dracarys’ en sindsdien zetten de drie reptielen de boel in lichterlaaie. Van de drie draken is één duidelijk de favoriet: Drogon, genoemd naar Dany’s overleden echtgenoot Khal Drogo. Maar een draak blijft ontembaar en Drogon verkiest de horizon boven de benauwde pyramides van Meereen.

Dragonblood is thicker than water en Drogon keert terug om Daenerys te beschermen tegen the Sons of the Harpy. Daar bestijgt Dany Drogon voor de eerste keer en wordt ze de eerste drakenrijder sinds lang. Wanneer de verovering van Westeros wordt ingezet, vliegen Drogon en z’n broers Rhaegal en Viserion voorop.  

Onoverwinnelijk zijn draken echter niet en dat leert Daenerys, Mother of Dragons, op een bittere manier. Eerst verliest ze Viserion als de Night King hemt spiest en niet veel later wordt ook Rhaegal doorboord. Zo blijft Drogon als enige over en wordt het drakenvuur van zijn moeder alleen nog maar meer aangewakkerd. 

Het laatste seizoen van Game of thrones is bij ons te zien op Play en Play More van Telenet.