Dubbele pech voor World Relays: Kevin Borlée moet afhaken bij Tornado’s, Cheetahs riskeren onthoofd te worden
Foto: Photo News

Kevin Borlée, vice-Europees kampioen op de 400 meter, moet forfait geven voor de World Relays, zaterdag en zondag in het Japanse Yokohama. Dat meldden dinsdag diverse Belgische media. Kevin, traditioneel de slotloper van de Tornados, blesseerde zich op training in Mito aan de rechterhamstrings. Hij zal donderdag terugkeren naar België en in ons land een specialist raadplegen.

Jacques Borlée, de coach van de Tornados, beschikt door de blessure van Kevin Borlée nog maar over vijf lopers. Dat zijn zijn zonen Dylan en Jonathan Borlée en verder Jonathan Sacoor, Robin Vanderbemden en Julien Watrin. De Tornados mikken op een toptienplaats in Yokohama. Daarmee plaatsen ze zich voor het WK atletiek in Doha (27 september-6 oktober).

De Belgian Tornados beleefden het voorbije jaar op Europees vlak grote successen. Ze werden vorige zomer in Berlijn Europees kampioen outdoor. Daar kwam begin maart in Glasgow ook goud bij op het EK indoor.

Dubbele pech voor World Relays: Kevin Borlée moet afhaken bij Tornado’s, Cheetahs riskeren onthoofd te worden
Foto: Photo News

Cheetahs riskeren onthoofd te worden

Cynthia Bolingo is door een achillespeesblessure onzeker voor de World Relays komend weekend in het Japanse Yokohama met de Belgian Cheetahs en de Belgische Mixed Relay. Dat bevestigde haar coach Carole Bam dinsdag aan Belga. Zonder de zilveren medaillewinnares van het afgelopen EK indoor op de 400 meter slinken de kansen van de Belgen gevoelig.

De drie Belgische aflossingsploegen, de Belgian Tornados, de Belgian Cheetahs en de Mixed Relay, zijn op missie in Japan. Daar proberen ze zich komend weekend op de 4x400 meter te plaatsen voor het WK atletiek in Doha later op het seizoen. Maar nadat de Cheetahs eerder al vaste waarden Justien Grillet en Margo Van Puyvelde geblesseerd zagen afhaken, is nu ook absolute sterkhouder Cynthia Bolingo onzeker. Ze sukkelt met een ontsteking van de achillespees.

“Ik durf niet te voorspellen wat haar kansen op deelname nog zijn”, zegt Bolingo’s persoonlijke trainer en tevens bondscoach Carole Bam vanuit Japan. De blessure speelt al sinds januari, maar leek de laatste maanden helemaal onder controle. “Dat die ontsteking nu toch weer zo aanwezig is, had ik nooit verwacht. We beslissen in de komende twee dagen”, aldus Bam.

Voor zowel de Cheetahs, de Tornados als de Belgische Mixed Relay staan zaterdag de reeksen op het menu en zondag de finale. De Cheetahs en de Tornados hebben top 10 nodig om zich te plaatsen voor het WK, voor de Mixed Relay volstaat top 12.