Een beeld van de 29-jarige Lyra McKee naast enkele zinnen die de journaliste naar zichzelf schreef als 14-jarige, over haar problemen als een lesbische tiener in Noord-Ierland: ‘Het zal niet altijd zo blijven. Het wordt beter.’ Zo ziet de muurschildering eruit die Emma Blake en 21 andere graffitiartiesten maakten om McKee te herdenken.

Het kunstwerk bedekt een groot deel van Kent Street, in McKee’s geboortestad Belfast, en maakt deel uit van het streetart-festival ‘Hit the North’. ‘Het is knap om te zien hoe Lyra’s dood wordt verwerkt in streetart’, vertelt organisator Adam Turkington aan The Guardian. Hij verwijst naar muurschilderingen van de IRA die overschilderd werden, en rode handafdrukken die op een gebouw van dissidente Republikeinen geschilderd werden.

McKee werd op 18 april neergeschoten bij gewelddadige onlusten in Creggan, een buitenwijk van de Noord-Ierse stad ­Londonderry, ook wel Derry genoemd. Ze stond naast de politie en werd getroffen door een kogel in het hoofd. McKee overleed later in het ziekenhuis. De militante Republikeinse splintergroepering New IRA gaf achteraf toe verantwoordelijk te zijn.