FC Bergman en Ivo van Hove spelen Sartre
Foto: rr

Toneelhuis, het Antwerpse stadstheater dat in de Bourla speelt, toont komend seizoen enkele opvallende producties.

Zo slaan Stef Aerts, Marie Vinck en Thomas Verstraeten (FC Bergman) voor het eerst de handen in elkaar met Ivo van Hove en zijn Internationaal Theater Amsterdam. Samen brengen zij Freud, naar het filmscript dat Jean-Paul Sartre eind jaren 50 schreef over zijn collega-filosoof Sigmund Freud, de grondlegger van de psychoanalyse. Ivo van Hove is de eerste die dit omvangrijke script, dat ­bewerkt wordt door FC Bergman, ensceneert.

Matteo Simoni speelt ook mee.

Guy Cassiers, artistiek leider van Toneelhuis, creëert twee monologen, allebei nieuwe versies van Griekse verhalen. Sachli Gholamalizad speelt de hoofdrol in Antigone in Molenbeek (de eerste opvoering van Stefan Hertmans’ theatertekst). Katelijne Damen vertolkt Tiresias, naar de slam poetry-tekst van Kate Tempest. Tiresias speelt in de Koningin Elisabethzaal, op livemuziek van het Antwerp Symphony Orchestra.

Olympique Dramatique brengt toneelklassieker Angels in America. De jonge regisseuse Lisaboa Houbrechts maakt een ‘caleidoscopisch portret van Bruegel’, door de ogen van zijn Dulle Griet.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig