Universiteit Antwerpen rouwt na overlijden studente Julie Van Espen
Studenten komen samen om de dood van Julie Van Espen te verwerken.

De dood van Julie Van Espen (23) komt ook aan de Universiteit Antwerpen, waar ze internationale betrekkingen en diplomatie studeerde, hard aan. De vlaggen worden deze week halfstok gehangen.

Studenten en medewerkers van de Universiteit Antwerpen bleven hopen op goed nieuws over Julie Van Espen. Maandagnamiddag werd duidelijk dat de studente om het leven was gebracht.

‘Onze gedachten gaan uit naar de ouders van Julie, naar haar zus Elise en de naaste familie, haar vriend Thomas en naar iedereen die haar van nabij gekend heeft’, zegt rector Herman Van Goethem. Hij belooft dat de medestudenten op steun kunnen rekenen van de universiteit. Er werd reeds een opvangmoment georganiseerd, in het bijzijn van de rector en studentenbegeleiders. Dinsdag wordt opnieuw zo’n moment georganiseerd.

Dinsdag en woensdag worden de lessen in de master internationale betrekkingen en diplomatie geschorst.

Verdwijning

De 23-jarige Julie Van Espen, een studente uit Schilde, verdween op zaterdag 4 mei om 18.30 uur toen ze met de fiets op weg was van bij haar thuis naar vriendinnen in Antwerpen.

De verdwijning van de studente werd meteen ernstig genomen. Zondagnamiddag werd het opsporingsonderzoek officieel een gerechtelijk onderzoek, met een onderzoeksrechter aangesteld voor moord. Het lichaam van Julie Van Espen werd vanmiddag gelokaliseerd in het Albertkanaal en werd heel voorzichtig, ook om eventuele sporen te bewaren, naar boven gehaald.

Er werd een verdachte opgepakt op verdenking van moord. S.B. (39) heeft een zwaar strafblad, hij staat bij het gerecht al gekend als verkrachter.