Een vriend van radiomaakster Eva Moeraert stapte op zijn achttiende uit het leven. Waarom? Dat zoekt ze meer dan twintig jaar later uit in een podcast die luisteraars diep raakt.
 

Jarenlang heeft Eva Moeraert niet aan de zelfdoding van haar vriend Bjorn gedacht. Tot ze in een doos een bruine enveloppe terugvindt met brieven die ze elkaar als tieners schreven. ‘Ik had het heel goed weggestopt in mijn hoofd’, vertelt ze. ‘Maar toen ik het weer opendeed, voelde ik wel dat ik het moest verwerken.’

Eva besloot om uit te zoeken wat er in 1997 gebeurde. Ze deed dat in een reeks podcasts voor de Nederlandse omroep VPRO. Want er zijn nog veel vragen onbeantwoord, of zelfs nooit gesteld. In deze aflevering van Het Verhaal vertelt ze het verhaal achter haar podcast Waarom, die heel veel mensen raakt.

Met vragen over zelfdoding kunt u terecht op het nummer 1813 of www.zelfmoord1813.be

De podcast 'Waarom' vindt u op www.vpro.nl/waarom

Credits

Stem Lise Bonduelle | Redactie Lise Bonduelle, Joris Van Damme | Audioproductie Joris Van Damme, Brecht Plasschaert | Muziek Brecht Plasschaert | Eindredactie Wouter Van Driessche

Over deze podcast

Het Verhaal neemt u mee achter het nieuws. Voorbij de koppen en tussen de lijnen. Hier hoort u de verhalen achter, onder of naast de grote en kleine nieuwsverhalen. En de getuigenissen van de mensen die die verhalen schrijven, beleven of ondergaan.