Sterchoreograaf Millepied komt met eigen productie bij Ballet Vlaanderen
Millepied was choreograaf van de film ‘Black swan’

Kunsthuis Ballet Vlaanderen heeft de bekende choreograaf Benjamin Millepied kunnen strikken voor de seizoensafsluiter van 2018-2019.

Benjamin Millepied, onder meer bekend van zijn werk in de Oscarfilm Black swan (waar hij echtgenote Natalie Portman leerde kennen) en van het New York City Ballet, brengt zijn eerste avondvullende productie Bach studies in première in Vlaanderen.

De Fransman is volgens Ballet Vlaanderen al lang gefascineerd en geïnspireerd door de muziek van Johann Sebastian Bach en keert nu terug naar dat materiaal om er een choreografie uit te puren die gebaseerd is op verschillende stukken van de barokke grootmeester.

De muziek wordt deels op tape en deels live gebracht door het Symfonisch Orkest Opera Ballet Vlaanderen, onder leiding van Daniel Inbal.

Bach studies wordt volgens Ballet Vlaanderen ‘een opmaat van een leven lang passioneel experimenteren, zoeken en spelen met de muziek van Bach’. De vrijheid van de danser zal er bovendien tegenover de ‘slavernij’ van nieuwe technologie worden geplaatst.

De wereldpremière vindt op zondag 19 mei plaats in Antwerpen, begin juni verhuist het stuk naar Gent. Tickets kosten 14 tot 55 euro. Alle info staat op www.operaballet.be.