Nederlands-Belgische film wint Europese jeugdfilmprijs
Een still uit ‘Vechtmeisje’

Een jury van 3.000 jongeren uit heel Europa heeft de Nederlands-Belgische film ‘Vechtmeisje’ bekroond met de Young Audience Award van de European Film Academy (EFA).

Vechtmeisje is een jeugdfilm van de Nederlandse regisseur Johan Timmers, waarin onder meer de Belgische actrice Hilde De Baerdemaeker te zien is.

De film was samen met de Noors-Zweedse prent Los Bando (regie: Christian Lo) en het Brits-Zweedse Old Boys (Toby MacDonald) genomineerd voor de Europese jeugdfilmprijs, die zondagavond werd uitgereikt in de Duitse stad Erfurt.

Voor de prijs komen Europese films in aanmerking die bestemd zijn voor een leeftijdsgroep van twaalf tot veertien jaar. Zondag werden de drie films getoond aan jongeren in 55 steden, waaronder ook Brussel. Meteen na de vertoning konden de jongeren hun stem uitbrengen en werd de winnaar bekendgemaakt.

Onze recensent was minder overtuigd van de kwaliteiten van de winnende film. ‘Het meisje dat we in het begin van de film leerden kennen, had een beter slot verdiend’, klonk het in zijn recensie over Vechtmeisje.