Burgemeester wil onderzoek naar mogelijke uitbraak van schurft in Brussel-Noord
Foto: Robin De Becker
De burgemeester van Schaarbeek, Bernard Clerfayt (Défi), gaat maandag een onderzoek vragen naar een mogelijke uitbraak van schurft rond het treinstation Brussel-Noord.

Zaterdag raakte bekend dat de chauffeurs van De Lijn niet langer willen stoppen aan het treinstation uit vrees voor ziektes. De chauffeurs bij De Lijn klagen al maanden over onveilige en onhygiënische omstandigheden in en rond het Brusselse Noordstation. Er zou ook sprake zijn van een uitbraak van schurft, tuberculose en malaria onder de groep transmigranten die er verblijft.

De burgemeester gaat maandag aan de medische dienst een rapport vragen over een eventuele uitbraak van schuft. "Als de epidemie wordt bevestigd, moet een behandeling plaatsvinden. Dat moet regelmatig worden opgevolgd, onder goede hygiënische condities. Gezien de omstandigheden waarin die migranten leven, is dat onmogelijk", aldus Clerfayt.

De Schaarbeekse burgemeester wijst opnieuw met een beschuldigende vinger naar de federale regering. Clerfayt dring al langer aan op een opvangcentrum voor transmigranten. "Zolang het federale niveau zijn verantwoordelijkheid niet opneemt, blijven we in rondjes draaien".