Tweede ‘wereldwijde klimaatstaking’ gepland in verkiezingsweek
Bij de eerste ‘Global strike for future’ daagden maar liefst 150.000 betogers op in het Canadese Montreal Foto: Photo News

Op vrijdag 24 mei, twee dagen voor de verkiezingen, komt er een tweede editie van de ‘Global strike for future’. Over heel de wereld zullen jongeren op straat komen om samen hun stem te laten horen voor een sociaal en rechtvaardig klimaatbeleid.

De eerste editie van de ‘Global strike for future’ vond op 15 maart plaats. Er vonden die dag in meer dan 120 landen klimaatmarsen plaats. In Brussel daagden toen zowat 30.000 manifestanten op, wereldwijd zouden die dag meer dan 1,5 miljoen klimaatbetogers op straat gekomen zijn.

Organisator Youth for Climate lanceerde vrijdag bij de aankondiging meteen een oproep naar de vakbonden om mee te doen.

‘In België willen we de focus nog meer leggen op een sociale transitie. Om deze boodschap te versterken en te verspreiden nodigen we net zoals in maart ook de vakbonden uit om mee te doen met ons. Zodat de slaagkansen van deze mars even hoog liggen als toen en er duidelijk wordt gemaakt dat iedereen moet mee zijn. De vakbonden spelen hier een prominente rol in’, aldus woordvoerster Anuna De Wever in een persbericht.