Wie wordt de snelste vrouw in de W Series?
Foto: W series
Komend weekend is het zover, de eerste raceklasse met uitsluitend vrouwen aan de start trekt zich op gang in Hockenheim. De Nederlandse Beitske Visser mag zich alvast tot een van de favorieten rekenen.

Zaterdag zal de eerste race gereden worden in de W series als deel van het programma van het openingsweekend van de DTM. Na de eerste testdagen komen drie namen naar voor als favoriet: Jamie Chadwick, Marta Garcia en Beitske Visser. 

Marta Garcia maakte al deel uit van het junior-programma van Renault maar haar carrière in de Formule-reeksen draaide de laatste tijd op een laag pitje door geldproblemen. Helemaal anders is de nieuwe W series want de deelname is gratis en het prijzengeld voor de titel bedraagt een half miljoen dollar.

Jamie Chadwick won als eerste vrouw sinds vijfenzestig jaar een race in het Britse Formule 3-kampioenschap.

Beitske Visser is op dit moment nog verbonden aan BMW als juniorrijder en als reserverijder voor de fabrieksformatie in de Formule E. Ze kijkt alvast uit naar de start van de nieuwe W Series. 

“Ik ben echt heel opgewonden,” aldus Visser tegenover ‘AutoBild.’ “De top vijf lag bij de testritten echt kort bij elkaar en zelfs daarachter is de kloof ook niet echt groot.”

De W Series wordt niet overal met open armen onthaald, onder andere Sophia Floersch heeft kritiek geuit op de nieuwe raceklasse. Ze vindt het geen goede oplossing om de vrouwen te scheiden van de mannen maar daar is Visser het niet mee eens. 

“Er is op dit moment geen vrouw in de Formule 1,” gaat de Nederlandse verder. “Er is ook geen idool voor jonge meisjes waaraan ze zich kunnen spiegelen in de motorsport. In de autosport gaat het overal om geld en daar hoef je je in de W Series geen zorgen over te maken. Dit is een mooie kans voor ons om ons te verbeteren en onze dromen waar te maken.”

De droom van Visser is duidelijk: de Formule 1 bereiken. “Het is nog steeds mijn droom om de Formule 1 te bereiken en dat zal altijd zo blijven. Maar ik voel me ook goed bij BMW in de omgeving van de DTM en de Formule E.”

“Het is allemaal ons doel om het kampioenschap te winnen maar naast de baan kunnen we het goed met elkaar vinden,” besluit Visser.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: