Ouders kleuter Schaarbeek gaan praten met wetsdokter die meisje (4) onderzocht
De schoolpoort moest afgeschermd worden door de oproerpolitie. Foto: Photo News

De ouders van het vierjarige meisje uit gemeenteschool nr. 1 in Schaarbeek, rond wie heel wat commotie is ontstaan na vermeend kindermisbruik, gaan donderdag in gesprek met de wetsdokter die hun kind onderzocht. Dat meldt de krant La Capitale.

Na het valse vermoeden van zedenfeiten braken begin deze week gewelddadige protesten uit aan de schoolpoort van de Schaarbeekse gemeenteschool.

Die protesten volgden enkele dagen nadat de moeder van het meisje bloed had aangetroffen in het slipje van haar vierjarige dochter die er op school zit. Het conflict escaleerde dinsdagmiddag na de mededeling van het Brussels parket dat er geen sprake was van zedenfeiten en dat de bloeding werd veroorzaakt door een infectie. De politie moest traangas inzetten om de menigte uiteen te drijven. Er sneuvelden enkele ramen van de school.

De ouders zijn niet overtuigd door de mededeling van het parket en willen het volledige medische dossier van hun dochter inkijken. Donderdag gaan ze in gesprek met de wetsdokter, zegt hun advocaat Stéphane Jans in de krant La Capitale.