Audrey Hepburn heeft voortaan eigen euromunt

De Koninklijke Munt van België heeft, ter gelegenheid van de negentigste geboortedag van Audrey Hepburn, een gouden Audrey Hepburn-munt geslagen.

De Audrey Hepburn-munt ter waarde van 25 euro is geslagen in Proof-kwaliteit, heeft een beperkte oplage van duizend exemplaren en wordt niet in circulatie gebracht. Daardoor is ze een collector’s item voor muntverzamelaars en fans van de actrice. Aankoopprijs? 265 euro.

De munt werd dinsdag voorgesteld tijdens de officiële opening van de expositie Intimate Audrey in het Brusselse Vanderborghtgebouw. Die tentoonstelling werd opgezet door haar zoon Sean Ferrer, en toont heel wat foto’s van de Hollywoodster die nooit eerder werden gepubliceerd. Ferrer was ook aanwezig bij de voorstelling van de munt.

Audrey Hepburn heeft voortaan eigen euromunt
Sean Ferrer op de expo Foto: AFP

Muntmeester Ingrid Van Herzele: ‘Dit is een prachtig herdenkingsstuk en een mooi eerbetoon aan een topactrice die bovendien een uitzonderlijk maatschappelijk engagement toonde. Vooral naar kinderen toe, zo was ze jarenlang actief als Unicef-ambassadrice. Ik ben er ook enorm trots op dat haar zoon Sean hier aanwezig is om de munt in ontvangst te nemen tijdens de opening van deze bijzondere expositie.’

Audrey Hepburn werd negentig jaar geleden, op 4 mei 1929 om precies te zijn, geboren in Elsene en woonde tot haar vijfde levensjaar in België. In de Keienveldstraat, waar haar geboortehuis staat, staat ook een standbeeld van de actrice.