Vier verdachten weggevlucht na plofkraak
Foto: Google Street View

In Retie is in de nacht van woensdag op donderdag een plofkraak gebeurd op een bankkantoor van Argenta. Volgens het parket waren er vermoedelijk vier verdachten, die na afloop weggevlucht zijn in een donkere Audi met Nederlandse nummerplaten.

De daders zijn momenteel nog voortvluchtig. Ze sloegen op de vlucht met een nog onbekende buit, maar het geld is dankzij het veiligheidssysteem van de bank in ieder geval besmeurd geraakt met inkt. Dat zegt het parket, dat een onderzoek is gestart.

Het labo, ontmijningsdienst DOVO en de federale gerechtelijke politie (FGP) hebben ter plaatse de nodige vaststellingen gedaan. Daaruit is alvast gebleken dat de plofkraak omstreeks 03.30 uur is gebeurd door middel van een soort gas. Op die manier werd een bankautomaat tot ontploffing gebracht. Het getroffen Argenta-filiaal ligt in de Peperstraat in Retie.

Eerder liet Argenta al weten dat de daders een geldlade meenamen, maar er geen sprake zou zijn van een echte buit aangezien er alleen testbiljetten in lagen en die dan ook nog eens inktsporen zullen vertonen. Het bankkantoor zal wel verschillende weken gesloten moeten blijven vanwege de aanzienlijke schade. De glaspartijen aan de voorgevel zijn zwaar beschadigd en het plafond is grotendeels ingestort.