De ouders van kinderen van de Schaarbeekse school École 1 geloven het parket niet wanneer die stelt dat een kleuter er vorige week niét werd aangerand. Sommige ouders begonnen daarom na de mededeling de politie bij de schoolingang te bekogelen. Politieonderzoek wees uit dat een bloedvlek in het slipje van een vierjarig meisje het gevolg was van een infectie.

De moeder trof op 25 april een bloedvlek in het ondergoed van haar dochter nadat ze haar van school had afgehaald. De ouders van het meisje dienden daarop een klacht in bij de politie. Volgens het parket werd het kindje naar het ziekenhuis gebracht om daar de nodige zorgen te krijgen. Er werd een expert aangesteld om forensisch onderzoek uit te voeren. 

Deze maandag werd er ook een videoverhoor afgenomen bij het meisje, en werden nog anderen verhoord om de gebeurtenissen van 25 april te verduidelijken. Vervolgens heeft het parket van Brussel een forensisch arts de opdracht gegeven om de inhoud van het medische dossier van het kind te bestuderen. De conclusie van het parket luidt dat er geen zedenfeit of geweld gepleegd is tegen het kind. 

Maandag - toen het parket die conclusie dus nog niet naar buiten had gebracht - kwamen ouders naar buiten omdat er een vermoeden van pedofilie bleek te zijn. De opgedaagde ouders hielden nagenoeg allemaal hun eigen kinderen thuis. ‘We willen gerechtigheid’ en ‘Neen, tegen pedofilie’ waren enkele van de harde leuzen die aan de schoolpoort werden gescandeerd. De burgemeester van Schaarbeek kwam de aanwezigen kalmeren.  

Ook vandaag werd actie gevoerd. De mededeling dat het meisje aan een infectie leed, zorgde voor ophef. Een aantal ouders riep om het ontslag van de directie, of zelfs de sluiting van de school. Enkelen hadden eieren bij, en bekogelden daarmee de politie.

De Blokkendoos

De hele zaak doet denken aan het vermeend seksueel misbruik in kleuterschool ‘De Blokkendoos’ intussen zes jaar geleden. Juf Magalie Alpaerts werd door enkele ouders beschuldigd van aanranding en seksueel misbruik van vijf kleuters. Het protest hield aan en Alpaerts moest noodgedwongen haar carrière stopzetten. Drie jaar later oordeelde de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) dat er van misbruik bij De Blokkendoos geen sprake is geweest. De ouders van de kleuters gingen niet meer in beroep.