‘Denk eraan Samson ook te laten stoppen’
Foto: DBA

In 2020 neemt Gert Verhulst afscheid van zijn personage ‘Gertje’ in ‘Samson & Gert’. Danny Verbiest (73), de geestelijke vader van Samson, denkt erover na om de pratende hond ook op pensioen te laten gaan. Dat zegt hij in de podcast van VRT ‘Akkerdjie’.

Een waardige vervanger vinden voor Gert wordt heel moeilijk volgens Verbiest. ‘Ik denk eraan om Samson ook te laten stoppen. Als we er verder over nadenken, zal dat waarschijnlijk ook de enige mogelijke oplossing zijn. Het slechter doen dan vroeger of ter plaatse blijven trappelen, willen we niet, en beter doen wordt heel erg moeilijk. Misschien is dat zelfs onmogelijk’, zegt Verbiest. Gert Verhulst kondigde bij zijn afscheid nochtans aan dat ze nog ‘grote plannen’ hebben voor Samson.

Hij heeft alle begrip voor de beslissing van Gert Verhulst om te stoppen. ‘Ik had in zijn plaats hetzelfde gedaan’, zegt Verbiest. ‘Ze hebben mij geen toestemming gevraagd, maar dat moet helemaal niet. Enkel als ik het echt niet eens ben met een beslissing over Samson, heb ik vetorecht. Ik vond het meteen een goede beslissing van Gert om met “Samson & Gert” te stoppen.’

Verbiest verkocht vijftien jaar geleden zijn aandeel in Studio 100, maar is nog steeds voor de helft eigenaar van het merk ‘Samson & Gert’.