Lichaam Daniel C wordt gerepatrieerd naar Libanon
Witte ballonnen voor Daniel. Foto: Joren De Weerdt

Vandaag vond in een moskee in ons land de uitvaartplechtigheid voor Daniel C plaats. De jongen werd eerder deze week (allicht) vermoord nabij het asielcentrum waar hij verbleef. Het lichaam wordt gerepatrieerd naar Libanon.

Het Palestijnse jongetje verbleef samen met zijn 26-jarige moeder in het opvangcentrum van Fedasil in Broechem (Ranst). Maandagavond werd de jongen omstreeks 22 uur daar voor de laatste keer gezien. Na een zoekactie werd het lichaam teruggevonden in een gracht nabij het opvangcentrum.

Vijf jonge asielzoekers zijn intussen aangehouden. Ze worden verdacht van moord en gijzeling van de jongen. De meest voor de hand liggende theorie rond de dood van de jongen is een openstaande schuld na mensensmokkel. De familie van de jongen ontkent dit. Wel staat vast dat een Whatsapp-bericht waarin losgeld wordt gevraagd, een cruciale rol speelt in het onderzoek.

Alle vijf verdachten ontkennen elke betrokkenheid bij de gijzeling en moord op Daniel C. Dat bevestigen hun advocaten. De vijf verschijnen dinsdag voor de raadkamer.

Lichaam Daniel C wordt gerepatrieerd naar Libanon
Foto: rr

Er werd een autopsie uitgevoerd op het lichaam van de jongen, de resultaten ervan zijn nog niet bekend. Maar eerder vandaag werd het lichaam door het parket vrijgegeven waardoor het kan worden gerepatrieerd naar Libanon. Daar woont de vader van de jongen.

Ook moeder wil naar Libanon

Aan haar familie liet Amani C. via gesproken Whatsapp-berichten, die De Standaard kon beluisteren, weten dat ze niet langer in België wil blijven. ‘Amani wil zo snel mogelijk terugkeren naar Libanon om Daniel te begraven’, zegt Khaled El Lahjid, de neef van zijn vader uit het Duitse Bochum. ‘Omwille van haar zoon is ze naar Europa gekomen, maar nu hij er niet meer is, wil ze hier niet meer blijven.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig