Klasgenoten van Daniël C. leggen bloemen neer bij asielcentrum
Foto: Joren De Weerdt

Leerlingen van het vierde leerjaar van basisschool De Springplank kwamen bloemen brengen naar het asielcentrum in Broechem waar het lichaam van hun klasgenoot Daniël woensdag werd gevonden. Ook in het asielcentrum werd een rouwhoekje ingericht.

In rijtjes van twee kwamen de leerlingen van het vierde leerjaar van basisschool De Springplank de weg opgewandeld naar het asielcentrum. In hun armen droegen ze witte bloemen, voor Daniël C. die maandag verdween. Woensdag werd zijn lichaam gevonden in een gracht achter Blok C waar hij sinds een half jaar woonde met zijn moeder. Het 9-jarige jongetje was aan handen en voeten geboeid.

Een 45-tal kinderen van het asielcentrum volgde les in scholen in de buurt. Daniël zat sinds oktober in De Springplank in Broechem. Na de paasvakantie bleef zijn bank – achteraan in de klas leeg.

Het schoolfeest dat normaal zaterdag zou plaatsvinden in De Springplank werd afgelast. In de plaats organiseert de school nu een rouwmoment voor ouders en kinderen. Vrijdag zou er normaal een repetitie plaatsvinden, maar die werd gevangen door een stiltemoment.

De kinderen van zijn klas trokken te voet naar het asielcentrum om een knutselwerk en bloemen neer te leggen. Ook in het asielcentrum werd een rouwhoekje ingericht voor DaniËl. Vandaag werd er in groep voor de jongen gebeden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig