Belgische chocolatier wil 2.000 cafés openen
Foto: AP

De Brusselse chocolatier Godiva heeft zijn eerste café geopend in New York. Het Belgische merk wil met zijn eigen chocoladecafés, maar liefst 2.000 vestigingen, de markt veroveren en hoopt zo zijn de omzet te vervijfvoudigen.

De Brusselse chocolatier Godiva heeft het ambitieuze plan om 2.000 cafés te openen over de hele wereld. Godiva is sinds 2017 in handen van de Turkse holding Yildiz. Het bedrijf hoopt zo om de wereld van de chocolade te veroveren en de omzet gevoelig te laten stijgen. De eerste vestiging is inmiddels een feit en opende zijn deuren aan de populaire Lexington Avenue in New York. Er werd ook een pop-upvestiging in Penn Station, een drukbezocht treinstation in Manhattan, afgelopen week plechtig geopend met de nodige dosis chocolade en suiker.

Belgische chocolatier wil 2.000 cafés openen
Foto: AP

Hoofdchef chocolatier Thierry Muret stelde het menu samen. Een van zijn creaties is de ‘croiffle’, een kruising van een wafel met een croissant. Ook Brusselse suikerwafels, koffie en hartige salades gaan er (vlotjes) over de toonbank.

Godiva plant 400 vestigingen te openen in De Verenigde Staten. Ook in België, Japan, China en het Midden-Oosten zullen chocoladecafés geopend worden.

Belgische chocolatier wil 2.000 cafés openen
Foto: AP