Een stoomreiniger is niet alleen een makkelijke en efficiënte manier om schoon te maken, het is ook beter voor je portemonnee én het milieu. Dat maakt een stoomreiniger meteen ook een perfect alternatief voor al je poetswerk!

Een stoomreiniger werkt door water te verhitten zodat het omgezet wordt in stoom. Met die hete stoom worden oppervlakken grondig gereinigd. Je herinnert je misschien nog uit de les fysica dat water uitzet als het in stoom verandert. Daardoor heb je met een stoomreiniger veel minder water nodig dan wanneer je met dweil of spons aan de slag gaat. Met één liter water kan je 1700 liter stoom maken, en dat volstaat om een heel appartement te reinigen. De nieuwste generatie stoomreinigers verbruiken daarbij bijvoorbeeld 25% minder energie.
 

Stoom reinigt grondig
Een stoomreiniger heeft alleen water nodig om stoom te maken. En die stoom volstaat om grondig schoon te maken. De vloerzuigmonden met lamellentechnologie zorgen bijvoorbeeld ervoor dat de hete stoom langer in contact blijft met de vloer. Zo verwijderen de Kärcher stoomreinigers tot 99,99% van alle gewone huishoudelijke bacteriën die je in een gemiddeld huis aantreft.


Geen detergent nodig
Je hoeft aan het water geen chemische reinigingsmiddelen toe te voegen. Je ademt tijdens het schoonmaken dus ook geen chemische geurtjes in. En omdat er geen chemische producten in je afvoer belanden, is reinigen met stoom beter voor het milieu. En het is ook beter voor je portemonnee, want je moet geen geld meer uitgeven aan diverse reinigingsproducten. Gebruik gewoon het juiste accessoire om met je stoomreiniger in alle hoekjes en kantjes van je huis schoon te maken.
 

Goed recycleerbaar
Steeds meer fabrikanten kijken naar de volledige levenscyclus van hun product om de milieu-impact te bepalen. Bij Kärcher worden al sinds 2005 alle afgedankte apparaten conform de Europese wetgeving gratis teruggenomen. Bij het ontwikkelen van apparaten wordt ook aandacht besteed aan een makkelijke demontage, en worden materialen gekozen die goed recycleerbaar zijn.
 

Ontdek hier alle toepassingen van de Kärcher stoomreinigers.
 

Schoonmaken met stoom, enkel met kraanwater, en met een resultaat dat beter is dan de manuele methodes met chemische producten?
Ontdek meer over de voordelen van hete stoom »