Ooit al eens gestreken met een stoomreiniger?
Foto: Kärcher
Een stoomreiniger is een makkelijke en milieuvriendelijke manier om een harde vloer schoon te maken. Maar er zijn veel meer dingen in je huishouden waarvoor je een stoomreiniger kan gebruiken. Wat dacht je van je strijk bijvoorbeeld?

Een stoomreiniger gebruikt water dat verhit wordt tot 100° C, zodat het in hete stoom verandert. Die stoom wordt in een krachtige straal via een aangepast mondstuk naar het schoon te maken oppervlak gestuwd. Voor zijn stoomreinigers heeft Kärcher bijvoorbeeld de EasyFix vloermond ontworpen. Die zorgt ervoor dat dat de stoom lang in contact blijft met de vloer om zijn maximale effect te bereiken. Een harde vloer is zo in een mum van tijd brandschoon. Maar ook andere grote oppervlakten zoals ruiten en spiegels kan je zo reinigen.

Ook voor kleine hoekjes
Sommige mensen denken dat een stoomreiniger alleen voor grote oppervlaktes geschikt is. Maar ook in hoeken en kantjes kun je met een stoomreiniger geraken. Je plaatst gewoon het juiste toebehoren zoals een puntraal of een borstel op de stoomreiniger. Voor kwetsbare oppervlakken zet je een gepaste poetsdoek uit microvezels op de opzetborstel, en je kan aan de slag om je kookplaat, aanrecht, keuken- en badkamerkranen, toilet te lijf te gaan met stoom. Zelfs de binnenkant van je ijskast of je afzuigkap krijg je zo schoon.

Maak tegelvoegen weer als nieuw
Zien de voegen tussen de tegels in je badkamer of keuken er maar grauw uit? Gebruik dan een stoomreiniger in combinatie met een kleine ronde borstel. Door de combinatie van hete stoom en de schuurbeweging van de borstel komt al het vuil los en zien de voegen er weer als nieuw uit. Kijk wel uit voor siliconevoegen. Deze zijn kwetsbaarder dan gewone voegen; je gebruikt best minder stoom om dit materiaal te sparen.

Strijken met een stoomreiniger
Wist je dat je met een stoomreiniger ook je strijk kan doen? De Kärcher stoomreinigers met Iron Kit bevatten een hoogwaardig stoomstrijkijzer met teflon strijkzool. Daarmee wordt je wasgoed perfect gestreken op maar de helft van de tijd die je met een klassiek strijkijzer nodig hebt.
 

Ontdek hier alle toepassingen van de Kärcher stoomreinigers.
 

Schoonmaken met stoom, enkel met kraanwater, en met een resultaat dat beter is dan de manuele methodes met chemische producten?
Ontdek meer over de voordelen van hete stoom »