Spotgoedkope luxehandtassen voor goede doel
Lederwaren Delsart houdt een grote uitverkoop Foto: dkr

Lederwaren Delsart opent binnenkort tijdelijk de deuren voor een grote uitverkoop. De zaak bestaat al sinds 1840.

Martine Delsart baatte de zaak in de Bondgenotenlaan in Leuven uit, maar overleed onverwacht. Daarom is er nu een uitverkoop die loopt van 2 tot 19 mei, dagelijks van 10 tot 19 uur, ook op zondag, met kortingen van 30 tot 50 procent. Een geldige cadeaubon kan nog worden gebruikt. Lopende bestellingen en herstellingen worden verder afgehandeld.

De lederwarenzaak stond bekend om haar luxueuze merken, waaronder Longchamp, Mandarina Duck, Il Bisonte, Burbury’s, Nannini, Mulberry, Just Campagne, Charlus, Mascia, Georgina van Etzdorf, Loyd Maish, Lupo, Lancel, Vincent.

Martine Delsart heeft geen nakomelingen. Bij testament richtte ze het Fonds Delsart op binnen de Koning Boudewijnstichting, waaraan de opbrengst van de uitverkoop wordt geschonken. Het Fonds Delsart zal Leuvense culturele en humanitaire projecten steunen.

‘Er is nog een mooie voorraad aanwezig’, zegt Erika Racquet van de Koning Boudewijnstichting. ‘Behalve voor de ondersteuning van het fonds zullen we de opbrengst ook gebruiken om eventuele openstaande rekeningen te betalen.’

Plannen nog onbekend

Het is nog te vroeg om te zeggen welke culturele doeleinden het Fonds Delsart precies zal steunen.

De Koning Boudewijnstichting is aangesteld als algemeen legataris, wat inhoudt dat de stichting voorlopig eigenaar blijft van het pand. De plannen voor het mooie stuk vastgoed aan de Bondgenotenlaan, zijn nog onbekend.

‘Het gebeurt zelden dat men ons vastgoed schenkt, zeker handelspanden waarvoor we een uitverkoop moeten organiseren’, zegt Racquet.

‘In sommige gevallen verkopen we een geërfd pand, zodat we de opbrengst kunnen inzetten voor het gewenste doel. In andere gevallen behouden we de ruimte om te gebruiken voor een project. Wat het hier wordt, hebben we nog niet beslist.’