Belgische tennisspeler maand geschorst voor weddenschappen
Foto: dsj

De Tennis Integrity Unit, een organisatie die strijdt tegen corruptie in het tennis, heeft de 22-jarige Belg Benjamin D’Hoe voor een maand geschorst wegens het plaatsen van weddenschappen op tenniswedstrijden. Hij moet ook een boete van 500 dollar (450 euro) betalen.

D’Hoe, een speler zonder noemenswaardig palmares, gaf tijdens een hoorzitting toe dat hij tussen 31 januari en 26 februari 2017 geld had ingezet op zo’n 900 profmatchen.

De TIU hield bij het bepalen van de strafmaat rekening met het feit dat D’Hoe zelf zijn overtredingen had gemeld en het niet ging om matchen waarbij hij zelf betrokken was. Bovendien waren de ingezette bedragen bescheiden.

D’Hoe kreeg uiteindelijk zes maanden schorsing (waarvan vijf maanden voorwaardelijk) en 3.000 dollar boete (waarvan 2.500 dollar met uitstel).

Door de schorsing mag D’Hoe, die 386e staat op de ITF-ranking, vanaf vandaag/donderdag 25 april gedurende een maand geen wedstrijden spelen of aanwezig zijn bij toernooien of tennisevents. Vanaf 24 mei is hij weer speelgerechtigd.