Otten stapt uit partijbestuur na 'karaktermoord' door Baudet
Foto: BELGAIMAGE

Henk Otten heeft gehoor gegeven aan de oproep van partijleider Thierry Baudet om een stap terug te zetten. Otten verlaat het bestuur van de rechtspopulistische partij Forum voor Democratie (FVD). Eerder meldde NRC dat onvrede over een betaling van Otten aan zichzelf aan de basis zou liggen van het geschil.

De krant NRC meldde donderdag dat Baudet en partijsecretaris Rob Rooken van medebestuurder Henk Otten afwilden, vanwege een betaling die die laatste eerder dit jaar aan zichzelf deed. Otten erkent de betaling in het bericht en spreekt van een ‘vergoeding voor bovenmatige uren’.

Toch stapt Otten nu uit eigen beweging op uit het partijbestuur van de FVD. 'In het partijbelang', zo meldt hij op Twitter. Daar spreekt Otten trouwens ook van een 'karaktermoord' door mede-oprichters Baudet en Rooken.

Het borrelde al in de partij sinds een interview met aanstaand senator Otten, dat zaterdag in NRC Handelsblad verscheen. Daarin nam Otten afstand van de stijl van Baudet. Hij vindt dat de leider de partij te ver naar rechts trekt. Volgens Baudet is er van interne strijd geen sprake, maar woensdag verzocht hij Otten via Twitter toch om terug te treden en zijn plaats in de Tweede Kamer af te staan.