Vijfentwintigste Jams Bondfilm rekruteert Oscarwinnaar <I>Bohemian Rhapsody</I>
Spectre, de laatste film met Daniel Craig in de hoofdrol, dateert al van 2015. Foto: AP

Daniel Craig kruipt voor de laatste keer in de huid van double oh seven. Op acht januari 2020 verschijnt Bond 25 – de officiële naam van de film is nog niet bekend – wereldwijd.

Regisseur Carey Fukunaga (ook bekend van True Detective) loste het nieuws op een persconferentie vanuit de Jamaicaanse villa Goldeneye, waar bezieler Ian Fleming destijds alle romans schreef. Ook een deel van de opnames van de nieuwe Bondfilm zullen plaatsvinden op het Caraïbische eiland.

Rami Malek mag de schurk in zichzelf bovenhalen. De Egyptische-Amerikaanse acteur sleepte in februari een Oscar en een Golden Globe in de wacht voor zijn vertolking van Freddy Mercury in de Queen-documentaire Bohemian Rhapsody.

Hoewel Craig na Spectre de hoofdrol links wilde laten liggen, haalden de regisseurs hem toch binnen voor Bond 25. Craigs tegenzin spiegelt zich in het scenario: de geheim agent gaat op vervroegd pensioen, maar wordt teruggehaald door de CIA voor een laatste missie. Het zou ook inderdaad zijn laatste Bondfilm zijn