Kangoeroes Mechelen versterkt zich met Nederlands international Jito Kok
Foto: Kangoeroes Basket Mechelen

Kangoeroes Mechelen heeft zich in de laatste rechte lijn naar de play-offs nog versterkt met Jito Kok. De Nederlandse international komt over van Dordrecht, dat uit de Nederlandse competitie werd gehaald wegens financiële redenen.

Zeven seizoenen lang basketbalde Kok in het buitenland. De Nederlander speelde op de hogeschool van San Diego in de Verenigde Staten, trok dan naar Estland, Griekenland en Spanje om uiteindelijk bij Dutch Windmills Dordrecht in Nederland terecht te komen vorige zomer. De Nederlandse international (25, 2m06) debuteert vrijdagavond in de EuroMillions League voor Kangoeroes Mechelen in Charleroi. “Ik ben blij dat ik het seizoen bij een ambitieuze club kan volmaken,” zei Kok.

Op 9 april besliste de Nederlandse basketballiga (DBL) om Dordrecht uit de Nederlandse competitie te halen. De financiële toestand werd de club fataal. Daar profiteerde Kangoeroes van. De 25-jarige center was dit seizoen goed voor 8 punten, 6,2 rebounds en 1 assist op een gemiddelde speeltijd van 24 minuten.